Selasa, 16 Ogos 2011

RAHSIA BATU NILAM & AURA WAJAH

AURA SERIES PENYERI AURA WAJAH

SET AURA SERIES ~ RM.139.90 (SM), RM.144.90 (SS)
Sering kita mendengar Batu Nilam dikaitkan dengan pelbagai khasiat sehingga menjadi mitos dan dijadikan syair. Pada zaman Firaun, Batu Nilam adalah batu suci dan hanya diberikan sebagai hadiah kepada tenteranya yang hebat bagi memperluaskan wilayah taklukannya.
Ini kerana Batu Nilam dikatakan berupaya mengurangkan tekanan (stres) dan menenangkan jiwa di samping mengembalikan keyakinan diri bagi menumpaskan musuh dalam peperangan, pemberontakan serta mengharungi padang pasir.

Terdapat juga pelbagai petua dan pepatah dahulu kala mengaitkan Batu Nilam dengan Aura. 

Sejauh mana kekuatan dan kelebihan aura ini?

Sejak era tahun 80an lagi, pengkaji dari Barat mengkaji khasiat dan kegunaan Batu Nilam daripada pelbagai sudut. Mereka mendapati struktur Batu Nilam adalah yang kedua keras selepas Berlian. Selain itu, ada beberapa struktur dan mineral penting logam (copper oxida) dan malakite (malachite) yang juga digelar AIR BATU NILAM. Kos proses penyulingan Nilam ini adalah terlalu mahal tetapi hasilnya amat baik. 

Apa yang menarik, hasil kajian membuktikan Nilam dan Aura sememangnya mempunyai persamaan disebabkan ekstrak malakite yang terkandung dalam Batu Nilam mempunyai khasiat dalam penyembuhan dan kecantikan kulit.

Ia juga terbukti menguatkan dan memperbaiki tisu-tisu kulit selain membekalkan kandungan oksigen serta melawan radikal bebas. Sekiranya kulit kita mengalami kesan kemerahan atau kesakitan, ekstrak Batu Nilam akan mengurangkan kesan kemerahan serta bertindak memperbaiki sel-sel kulit disamping membekalkan kandungan oksigen mineral.

Air Batu Nilam juga bertindak menambahkan jumlah oksigen kepada sel kulit, melembapkan kulit, menguatkan sel kulit untuk melindungi kulit dari kerosakan sel akibat pencemaran asap rokok, asap kenderaan, pencemaran habuk dan debu, memperbaiki kulit dari kerosakan luka, kehitaman kulit dan parut wajah.

Secara tidak langsung kulit berada pada tahap yang sihat untuk Aura Wajah. Hasil penggunaan air Batu Nilam ini terbukti mencantikkan kulit, menghalus, mencerah, melembap dan melambatkan penuaan disebabkan sel-sel kulit dilindungi dan diperbaiki oleh mineral air Batu Nilam ini.

Di negara maju, air Batu Nilam digunakan oleh banyak syarikat kosmetik terkenal. Kajian memperlihatkan produk kecantikan ini diperakui selamat dan berkualiti.

Kini formula baru diperoleh dengan menggabungkan emas 24K 99.9% emas tulin serta air Batu Nilam menjadikan ia lebih sempurna. 

Gabungan ini bukan hanya melindungi dan memperbaiki sel tetapi ia membantu mengurangkan kedutan, menambah vitamin dan zat kulit....Gabungan berganda 2 dalam 1 ini turut mengimbangi semula kandungan PH kulit.

Di Malaysia, salah satu syarikat yang menggunakan ekstrak air Batu Nilam dan emas tulen sebagai produk kecantikan adalah ZMASHA MARKETING.

Produk yang dinamakan AURA SERIES ini telah mendapat sambutan hangat daripada pengguna sebagai produk kecantikan masa kini yang merungkai rahsia Batu Nilam dan Aura Wajah di dalam produk kecantikan.


Sumber : HM1klassifieds Selasa 2 Ogos 2011

Tiada ulasan: